HTML

Tatár Gábor Ruzsai képviselő blogja

Köszönet a Ruzsai embereknek hogy bizalmukkal megtiszteltek és mint képviselő munkálkodhatok községünk fejlődésén! Köszönöm mindenkinek!

Friss topikok

2010.12.28. 14:06

Közmeghallgatás - meghívó van, téma nincs

Megérkeztek a postán megküldött meghívók a lakossághoz a most december 30-án (csütörtök) 16 órától tartandó közmeghallgatásról - reményeim szerint mindenkihez. A közmeghallgatás az eddigiekkel ellentétben a Polgármesteri Hivatal tanácstermében és nem pedig a Művelődési Házban lesz megtartva. A tavalyi nagyon alacsony részvételi arányra - megkockáztatom,  érdektelenségre - tekintettel nyilván felesleges lenne felfűteni a műv. házat, ilyen szempontból érthető polgármesterünk döntése, bár felhívnám a figyelmét a (sokadik) működési szabálytalanságra hiszen az SZMSZ (Szervezeti és Működési Szabályzat - 7.§.4. bekezdés) jelen hatályos állapota a műv. házba írja elő a közmeghallgatás megtartását -a  törvényt pedig érdemes betartani, főleg ha azt mi készítettük… 

Mit értek az alatt hogy téma nincs? Egyszerűen azt a "bakit" (?) hogy a 2011-es költségvetési koncepció megvitatásához az előterjesztést, annak anyagát nem lehet letölteni a honlapról, pedig az már a december 13-i ülésre is rendelkezésre ált. Mászóval szeretnénk ha a köz hozzászólna, véleményezné azt, csak éppen anyagot nem adunk hozzá. Persze már látom a választ hogy a jegyzőkönyvek és az előterjesztések anyagai is elérhetőek a hivatalban, csak be kell fáradni érte…ez így van, de akkor minek a honlap…

A költségvetési koncepciót feltöltöttem és innen letölthető:
1. Koncepció - klikk ide!
2. Mellékletek  - klikk ide!

A közmeghallgatás az a testületi ülés ahol a lakosság nem csak véleményét fejtheti ki (mint más üléseken) hanem javaslattal is élhet közvetlenül a testületnek címezve. A napirendi pontok tekintetében először a 2011-es költségvetési koncepció megvitatása, majd utána egyéb kérdések, javaslatok pontja következik. A 2011-es költségvetéssel kapcsolatban megjegyezném hogy nekem több kérdésem is lett volna a december 13-i ülésen, azonban a polgármester az első kérdésem után (ami az egyetlen kérdés volt) zárta a vitát, megvonva a lehetőséget a további kérdéseimtől. Képviselőtársaimnak kérdése nem volt, a testület a koncepciót elfogadta - én tartózkodtam. A koncepciót olvasva láthatjuk hogy majd 9%-s csökkenés várható a normatív (állami) támogatások tekintetében, azonban azt megjegyezném - mielőtt bárki is a csatornába vetné magát - hogy ez a szám azért jött ki mivel a kormány átalakítja a közmunkaprogramot és azt a továbbiakban nem normatív támogatás formájában hanem lehívható pályázatokon keresztül fizeti ki. A koncepció ezt a jogcím átcsoportosítást kihasználva tudja felmutatni a 9%-s csökkenést, ha a tavalyi normatív közfoglalkoztatási most azonban lehívható pályázati összegekkel korrigáljuk (32-34 mFt) akkor már nem mutat csökkenést. Ez véleményem szerint iskolapéldája annak hogy a számokkal játszva hogyan vegyük rá a testületet az olyan indokolatlan emelésekre mint például a 7%-s vízdíjemelés. 

Végezetül remélem hogy minél többen eljönnek és kifejtik véleményüket, javaslataikat hiszen ez az ülés most a lakosságról szól.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tatargabor.blog.hu/api/trackback/id/tr102544007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Várom az új bejegyzéseket...
@PessziMisi: Elnézést, a héten már jönnek és érdekesek lesznek - és persze aktuálisak is! Lassan csak utolérem magamat. Mindenesetre szellemes a neved, remélem azért alapvetően optimista is vagy néha! :)
süti beállítások módosítása