HTML

Tatár Gábor Ruzsai képviselő blogja

Köszönet a Ruzsai embereknek hogy bizalmukkal megtiszteltek és mint képviselő munkálkodhatok községünk fejlődésén! Köszönöm mindenkinek!

Friss topikok

2010.09.30. 21:27

Ismét itt vagyok!

Kedves Olvasóim,

Elnézéseteket kérem hogy csak most jelentkezem, de az elmúlt hetek eseményei egyszerűen magukkal sodortak, elmerültem a kampányomban mint az árban úszó farönk. Nagyon sok mindent szeretnék veletek megosztani és fogok is, hiszen az elmúlt hetek eseményei nem csak nekem lehetnek tanulságosak. Lehetőségem volt megismerni képviselő jelölt társaimat, a jelenlegi Polgármester asszonyt, Sánta Gizellát és a volt Polgármester urat is. Lehetőségem volt megismerni Ruzsai polgártársaimat, múltunkat, jelenünket és talán lehetséges jövőinket is. Igen, nem elírás, jövőinket írtam többesszámban, hiszen ne feledjük hogy jövőnk formálásának alapköve a képviselő testület, melynek összetételét a szavazó polgárok határozzák majd meg, azaz választanak a lehetséges jövőkből. Pont ezért dől már el az elején el szinte minden, a választópolgárral!

De ne szaladjunk ennyire előre, menjünk kicsit vissza, arra a hétre miután jelöltségemet a helyi választási bizottság nyilvántartásba vette. Nekem (mint bárki másnak is) lehetőséget biztosított a Homoki Gazda lap, én azonban éltem is vele. Úgy véltem ez egy jó lehetőség hogy a Ruzsai Hírek igen szűkre szabott bemutatkozó szövege mellett végre lehetőségem volt hosszabb terjedelemben írni magamról, gondolataimról. Aki még esetleg nem olvasta az az alábbi címen letöltheti:

http://www.homokigazda.com/archivum/homokigazda_2010_09_ruzsa.pdf

Ez lehetett az a pont, mérföldkő, a Ruzsai jelöltek körében hogy rádöbbenjenek a választásokhoz igenis ismertetni kell gondolataikat, terveiket a jövőre nézve és nem csak elvárni hogy majd a szavazó bemegy és ugyanoda X-el mint már 16 éve is, „nem kell itt semmit sem tenni”... Nos, van mit tenni, hiszen nem a képviselő jelölt arcára, nevére vagy esetleg mint ismerősünkre szavazunk hanem arra a programra, gondolatokra amit képviselni fog megválasztása esetén! Mindenesetre elkezdtek szállingózni a különböző szórólapok, mely már végre alapot biztosíthat a választópolgár döntéséhez, vagy legalábbis közelebb viheti a megismeréshez, ha persze ugyan nem csak a szokásos sablonos szöveg van rajta, mint például hogy „folytassuk sikerünket”, ésatöbbi, jellegtelen üres fecsegés.

Nem kellett sok időnek eltelnie, polgármester asszonyunk, azaz mint polgármester jelölt, fórumot hívott össze. Képviselő és polgármester jelölt egyaránt képviselhette magát, már ha azt a 3 percet vagy a polgármester jelölt esetében 10 percet vehetjük komoly bemutatkozásnak :) Azért mindenesetre tanulságos volt, bár a rossz idő miatt sajnos nem volt zsúfolt a művelődési központ. Azt hiszem akik ott voltak, még ha a képviselő jelöltökről nem is mindent, de polgármester jelöltjeinkről annál többet megtudhattak. 2010 volt, szeptember, és elvileg demokrácia. Elméletileg, mert szerintem egy igazi demokráciában nem kell az indulókhoz írt kérdést névvel ellátva aláírni... nem kell a két polgármester jelölt után a szervező polgármester jelölt 20 perces (!) kisfilmjét végignézni. De itt kellett, és tettük is. De persze itt meg kell említenem hogy forgathatott volna 20 perces filmet az ellenfél is, persze csak ha 5 nap alatt az meg is tudja tenni...ami - valljuk be - nem túl valószínű. Ezeket leszámítva azért köszönöm a polgármester asszonynak a lehetőséget, és szerintem a többi jelölt is. Legközelebbre azért javaslom hogy inkább vita fórum legyen minthogy monológok 20 mondatban.

Az első fórum után nem kellett sokat várni, Papp János polgármester jelölt is bejelentette hogy bizony ő is szervez fórumot, de nem is egyet hanem mindjárt négyet is! Itt kezdtek csak el igazán érdekessé válni a dolgok, megindult a versengés a választók kegyeiért a polgármesteri székért és ennek én mint képviselő jelölt résztvevője már sodródtam is az árral, nem volt kérdés hogy elfoglalt napjaim lesznek :)

Holnap-holnapután (ha időm engedi) innen folytatom, részletekkel és tapasztalatokkal, hátha utolérem magam itt is:)

Addig is mindenkit arra biztatok hogy menjen el szavazni, legyen hite azok felé akik változtatni szeretnének és szavazzon belátása szerint.

Legyen egy a célunk!
Tatár Gábor képviselőjelölt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tatargabor.blog.hu/api/trackback/id/tr32335728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása