HTML

Tatár Gábor Ruzsai képviselő blogja

Köszönet a Ruzsai embereknek hogy bizalmukkal megtiszteltek és mint képviselő munkálkodhatok községünk fejlődésén! Köszönöm mindenkinek!

Friss topikok

2011.02.22. 10:46

Január 11. - rendkívüli ülés

Január 11.-én a testület rendkívüli ülést tartott. A meghívóban csak annyi szerepelt hogy „Személyi kérdésekben való döntés”. Érdeklődésemre hogy ez mit takar, polgármester asszonyunktól kaptam választ: „jegyzői helyettesítésről fogunk dönteni”. Az előterjesztést hiába kértem, zárt ülésre hivatkozva visszautasítottak, a helyettesítő személyét az ülésen tudtam csak meg. Nem ez volt az első eset hogy nem követi a Ruzsai ügyrend a „hivatalos” utat, és sajnos szerintem nem is az utolsó... Az ülésen egyhangúan döntöttünk hogy Lábecz László címzetes főjegyző urat felmentjük - ahogy ő azt tőlünk kérvényezte. A helyettesítéssel Sugár Anitát bíztuk meg. Sugár Anita heti másfél napot fog Ruzsán tölteni hogy ellássa a jegyzői teendőket. Hagy mondjak pár szót Lábecz László volt jegyző úrral kapcsolatban: ugyan sok mindenben nem értettünk egyet, azonban én nem gondolom hogy ez baj lett volna. Természetesen jobban örültem volna ha megtaláljuk a közös hangnemet, azonban nem így lett. Ne felejtsük el hogy a testület nem azért van hogy látványos közös öntömjénezésben, lojalitását jelezvén mindig és mindenkor egyetértsenek a felek benne, hanem azért hogy tagjai képviseljék az általuk vélt legjobb irányt, ügyek mentén politizáljanak, viták mentén kialakítsák a kompromisszumos megoldásokat. Ezért vannak a képviselők, nem pedig egy kormányzó a település élén. Jegyző úrral sok mindenben nem voltunk közös állásponton, én például több jogot adtam volna (önálló képviselő indítvány) a képviselőknek a döntéshozásban, ő nem. Az üléseken sokszor azt éreztem hogy nem a többi képviselővel kell elfogadtatnom gondolataimat, előterjesztéseimet, hanem a jegyző úrral. Akárhogy is volt, ennek immáron vége. Jegyző úr távozott. Testületnek nyilvánvalóan hiányozni fog mivel ezek után kénytelenek lesznek a jegyző úr helyett érvelni az általam beadott javaslatok ellen. Még annyit hozzátennék hogy amellett hogy elismerem Lábecz úr érdemeit, akkor és most sem gondolom szerencsésnek hogy amikor „ezer forintokról” vitatkozunk a forráshiány miatt jogosan akkor több mint kétmillió forint jutalmat megítélünk bárkinek is – legyen akár az a távozó jegyző - , melyet a testület végül megszavazott a Január 26.-i ülésen (az én tartózkodásom mellett).

Az ülésen módosítottuk az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletünket is, módosítani kellett a köz-foglalkoztatást érintően. Elszomorító hogy a kormány által életbe léptetett szabályozásokkal a köz-foglalkoztatottakat sokkal kevesebb időre – csak pár hónapra – és nem is nyolc órában lehet alkalmazni. Könnyen belátható hogy ez sem az önkormányzatnak sem a foglalkoztatottaknak nem jó, véleményem szerint hibás kormányzati döntés! Ebben szerencsére úgy tűnik mindig egyet tudunk érteni a polgármester asszonnyal.

Az ülésen hátralevő részén Bálint Mátyás tartott nekem egy alapos „fejmosást”, melyben a jegyző úrhoz szánt nyílt levelemet támadta. Láthatóan legfőbb problémája az volt hogy a levelem után a lakosok kérdezgetni kezdték a képviselőket – beleértve Bálint képviselő urat is – hogy miért nem tesz valamit az önkormányzat a TÉSZ ügyében, ha esetleg tehetne. A válasz egyszerű, a testület továbbra is elzárkózik egy esetleges együttműködéstől TÉSZ ügyben, különféle indokokra hivatkozta – mint például az hogy Ruzsán egyszerűen nem lehet TÉSZ-t csinálni - szerintük. De mondhatnám azt is hogy egy esetleges TÉSZ „barát” működés helyett sokkal egyszerűbb számtalan „nem megalapozott” indokot keresni – mint ahogy azt Bálint úr meg is tette. A szapulás vége természetesen az a hihetetlen felismerés lett miszerint ha Tatár képviselő úr – ez lennék én – annyira szeretné, hát csinálja meg saját maga a TÉSZ-t, és akkor majd beszélgethetünk az együttműködésről... Nos, igen. A hiba azonban csak az hogy én önkormányzati képviselő vagyok, nem pedig leendő TÉSZ elnök. Én az önkormányzatban próbálok teret biztosítani a TÉSZ számára, nem pedig azt önállóan megalapítani. Nálam jóval alkalmasabb embereket találhatnánk TÉSZ elnöknek és tagoknak, természetesen kicsit könnyebben ha a testület nem ellenezné hanem végre megértené a javaslatomat és támogatná a TÉSZ-t. Emlékezzünk vissza a választásokkor a nyomtatott anyagaimra: „TÉSZ-t Ruzsának!”. Nos, ha én szeretnék egy önkormányzati együttműködést, akkor nem abból indulok ki hogy én leszek a másik oldalon az elnök...

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tatargabor.blog.hu/api/trackback/id/tr92679119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No igen, meg a TÉSZ-re nem is pályázhatsz az önkormányzat nevében, szóval fantasztikus ötlet, hogy "csinálja maga".

A bloggon olvasottakból az az érzésem támad, hogy ezeknek a képviselőknek a józan paraszti észen túl nem jutott semmi a kobakjába. A jegyző meg lol, túllépte a hatáskörét? Ezek szerint ő nem szedett MagneB6-ot és nem bírta tovább a kínzásodat? :D
@Member: Jegyző úrral kapcsolatban sokszor úgy éreztem hogy olyan kérdésekben foglal állást melyek nem kimondottan jegyzői feladatok. Szerettem volna olykor a többi képviselő válaszait hallani ahelyett hogy azokat a jegyző úr adja a képviselők "szájába".

TÉSZ-ben az önkormányzat nem lehet tag, azonban közös gazdasági társaságban már képviseltethetik magukat közösen. Ez csak gazdasági jogtechnika kérdése. Mórahalmon Nógrádi ezt valósította meg annak idején, azzal a különbséggel hogy ő nem inkubátorként hanem mentőövként szánta. Számunkra érthetően az inkubátor lett volna az érdekes, azonban ezt gyorsan megtorpedózta a testület (bizottsági javaslatomban szerepelt). Mórahalom ilyenkor jól jön indoklásnak, hiszen egyszerű az embereknek azt mondani hogy lásd "Mórahalmon sem működött"... A testület láthatóan nem kíván foglalkozni a témával, inkább koncentrálnak a kötelező szolgáltatásokra melyek ugyan nem hoznak kézzelfogható fejlődést, de kockázatuk sem összevethető a komoly fejlesztésekével...
A TÉSZT leghevesebben bíráló Bálint Mátyás képviselő egyébként az Üllésen bejegyzett ZÖLD-TERMÉK Termelői Értékesítő Szövetkezet vezető tisztségviselője - mint igazgatósági tag - mely tudomásom szerint szép eredményeket ér el.
@Member: Ne viccelj, nálam látszódik! :)
@Tatár Gábor: Vagyis nem szeretett volna konkurenciát? :) Érdemes volna megvizsgálni, hogy vajon nálatok előállított terméket értékesítenek-e Üllésen.

Van az indablog-nak egy bugja, hogy nem jeleníti meg a friss post-ot, amíg nem küldesz rá egy másikat. Anno azt hittem, hogy csak a böngésző futtatja a bloggot gyorsítótárból és azért nem jelenik meg, de aztán leesett, ha nem lövök rá egy másikat azonnal, elveszik végleg. Sok hülye troll ilyenkor pattogni szokott, hogy kimoderálták. :)

Jelenleg társadalmi munkában közmunkásokat koordinálok, szóval mélységesen átérzem a központi gondolatot. Hozzáteszem, jobb lett volna, ha a falugyűlésen felszólalók megkérdezték volna, mihez értenek a közmunkásaink és nem csak a "szemétgyűjtés + ároktakarítás" kombó mellett érvelnek, amelyek közül az előbbit inkább megelőzni kellene, mert újratermelik másnapra.
@Member: Biztos vannak Ruzsai termelői az Üllési TÉSZ-nek. Egy másik indok a TÉSZ ellen az szokott lenni hogy már mindenki úgyis benne van valamilyen TÉSZ-ben, aki meg nem az úgynevezett "garabolyos" - aki ne is várjon többet az élettől... Ez természetesen nem áll meg, mivel én magam is ismerek olyan gazdákat akik nem "garabolyosok" és még sincsenek TÉSZ-ben. A "garabolyosoknak" pedig a CSA (www.zoldbolt.hu/cikk/kozosseg-altal-tamogatott-mezogazdalkodas) lehetne az egyik jó megoldás - ezt is felvetettem már hogy támogassuk.
Legközelebb már a polgármesterséget is célozd be, szerintem ha látják, mennyire a szíveden viseled a helyi gazdák ügyét, és a közmeghallgatáson is ügyesen osztasz, melléd fognak állni a helyi vipera helyett. :)

Ezeknek a bioboltoknak de fantáziátlan neveik vannak! Viszont az áraik vonzóak, a dunaújvárosit majd lecsekkolom egyszer!
Nem rossz ötlet, de úgy látszik, a ruzsai képviselő testület nagy ívben "tész" az ön javaslatára! Valamerre pedig el kell indulni, nem? Jó, hogy Ruzsa virágos falu, bárcsak a sok virágtól egyenes arányban növekedne a GDP! Az ágáló képviselők pedig álljanak elő jobb ötlettel...vagy rosszabbal...vagy akármivel...
Szerintem egy jó kezdő ötlet lenne:
Aki ismeri a TÉSZ megalakításának feltételeit, és hajlandó befizetni a megalakításhoz szükséges részjegy árát(több 100ezer forintot), és hajlandó az eddig megszerzett biztos piacait feladni,és kockáztatni a megélhetését az jelentkezzen nálad!
Az üllési TÉSZ-nek én is tagja vagyok, ahova annak idején 100EZER FORINTOS részjeggyel léptem be,és nem vagyok hajlandó kilépni! Azért,hogy Ruzsán több 100ezer forintos belépőt fizessek csak azért, hogy ruzsai TÉSZ-nek legyek tagja. Az esetlegesen alakuló ruzsai TÉSZ semmilyen piaccal nem rendelkezik, s a mai bizonytalan gazdasági helyzetben a megélhetésemet nem kockáztathatom. Amennyiben Gábor megfelelő embert tudsz biztosítani a leendő TÉSZ élére, aki piacot is tud biztosítani, akkor ezt lécci ird meg a blogban ,hogy tudjunk róla!Köszi!

Várom véleményed! Előre is köszönöm!
@Haladásért!!: Kedves Haladásért! Köszönöm a hozzászólásodat! Te most azokról a gazdákról beszélsz akik már tagjai egy adott TÉSZ-nek, sőt kifejezetten az Üllésinek. Azonban ne feledjük el hogy sokan vannak még akik nem tagjai jelenleg semmilyen TÉSZ-nek - pedig számottevő mennyiséget termelnek - , vagy voltak tagok de már nem. Azt se hagyjuk figyelmen kívül hogy azt hogy valaki tagja egy TÉSZ-nek nem jelenti azt hogy az elkövetkező sok sok évben is ott fog/akar maradni. Egy most frissen alakuló cég sem rendelkezik a megalakulása napjáig hivatalosan piaccal, mégis így működik a piacgazdaság, jönnek létre a társaságok. Az általam beterjesztett javaslatok mindezek mellett a lehetőségek felmérését szorgalmazta, nem pedig egy hirtelen döntést, de sajnos az a bizottsági javaslatom (is) el lett "meszelve". A bizottság feladata lett volna a konkrét felmérés, és annak eldöntése hogy a testület támogasson-e TÉSZ-t Ruzsán vagy nem. A piacok feltárása is beletartozott volna természetesen a teendők közé.

Azt hogy lenne-e megfelelő érdeklődés, résztvevő, alkalmas vezető egy ruzsai TÉSZ-re nem fogjuk megtudni mivel a testület eldöntötte hogy nem kíván foglalkozni a témával. Azt hogy az önkormányzat láthatóan kiált volna egy ilyen kezdeményezésért, adhatott volna megfelelő löketet a dolgok beindítására, azonban nem hogy löketet adtunk hanem elfojtottuk még a lehetéségét is.

Elmúlt ülésen megemlítettem a CSA-t, mint a TÉSZ-el ellentétes elvű szervezet támogatásának lehetőségét, megszervezésének segítését, azonban arra sem érkezett támogatás a testülettől. Ezt mivel lehet magyarázni ha nem azzal hogy céloktól/megoldásoktól függetlenül elzárkózik a testület a helyi termelés támogatásától? A CSA-ra nem lehet ráfogni azokat az "érveket" melyeket a TÉSZ-re...
Tisztelt Képviselő társam!

Ön a kampányát a ruzsai TÉSZ-re építette fel (ügyesen). A lakosságot elfelejtette tájékoztatni arról,hogy a TÉSZ mit is jelent.
Megpróbálom Ön helyett megtenni.

A TÉSZ a termelők értékesítő szövetkezete, melynek hasznát a gazdák élveznék, de károsultjai is lehetnek. A termelőknek kell létrehozni, működtetni és ellátni a szükséges árúalappal. A megalakítás feltételeit törvény szabályozza. A törvényt nem írom le mert túl hosszú, de feltételezem, hogy Ön ezt nem ismeri, felhívom a figyelmét, hogy nézzen utána. Ne az önkormányzatra és személy szerint rám mutogatva próbál magának politikai tőkét kovácsolni. Mert ez elég olcsó és kényelmes módszer.

A törvény egyértelműen leírja, hogy kik alapíthatják és kik lehetnek tagjai.
Én nem kioktattam csak felhívtam a figyelmét arra, hogy hol kell kezdeni a szervezést, nem az önkormányzatnál hanem a termelők között.
TÉSZ nevében is benne van, hogy kik lehetnek tagjai.(TÉSZ: Termelői és Értékesítő Szövetkezet)
Természetesen tájékoztatva a termelőket a költségekről, kötelezettségekről.Először csak az előzetes TÉSZ-t lehet megalakítani, majd 5 év után lehet kérni a végleges TÉSZ elismerést, abban az esetben ha a TÉSZ teljesítette a törvény által részére előírt feltételeket.

A megalakítás feltétele:
- megfelelő tag létszám,
(Ruzsa esetében kb. 100fő, mert a törvény által előírt 300 millió Ft-os árbevételt így lehet teljesíteni,tagonként 3 millió)
- tagoknak be kell fizetni a működési költséget és a részjegyek árát.
Bízom benne, hogy szakjogászai és szakközgazdászai pontosan kitudják számolni.(Ez várhatóan több 100 ezer forint tagonként)
- cégbírósági bejegyzés,
- megfelelő telephely,
- megfelelő dolgozók alkalmazása,
- minőségbiztosítási, és az árú követhetőségi rendszer létrehozása.
- piacok felkutatása,(a jelenleg működő TÉSZ-ek nagyáruházaknak szállítanak legtöbb árút, a fizetési határidő 30-40 napos).
Ön vállalta a TÉSZ-t, akkor a törvény szellemében legyen szives megvalósítani, ne rám és az önkormányzatra hárítsa a felelősséget.

A blogján írja hogy nem kíván tisztséget viselni a TÉSZ-ben, én úgy érzem,hogy nem kíván sem anyagi sem erkölcsi felelősséget vállalni, csak politikai tőkét kovácsolni!

Az üllési TÉSZ-nek a ruzsai sajnos soha nem lesz versenytársa, mert 20 év előnye van. Ez azért mertem leírni, mert az üllési TÉSZ igaz később jött létre, de egy jól felkészült kereskedői család alakította, vállalt benne erkölcsi és anyagi felelősséget, azóta is az Ő menedzselésükkel működik.

Kérem Önt, hogy erkölcsi és anyagi felelősségének tudatában a gazdák körében szervezze meg az Ön által megálmodott TÉSZ-t, ne a világhálon és az önkormányzati tárgyaló asztal mellett.

Ehhez a munkához sok sikert kívánok!

Tisztelettel:
Bálint Mátyás

ui:az első rendelet a 25/1999.(III.5.)FVM
Ez a rendelet azóta minden évben többször módosult.
@Bálint Mátyás: Viszont Tisztelt Képviselőtársam,

Ön mondhatni "zöldségeket" beszél. Elfelejti hogy a TÉSZ csak egy (!) volt a választás alatt általam megemlített célok közül, mint ahogy azt is elfelejti hogy akkor - és most is - a TÉSZ ügyét felvállalni korántsem volt népszerű gondolat (Mórakert TÉSZ ügyleteinek árnyékában), ám én akkor és most is kiállok érte mivel nem szabad hogy egy rossz - valóban nagyon rossz - példa miatt lehetőségeket dobjunk el magunktól! Azt hogy Ön - is - tisztában van a TÉSZ alapszabályaival nem meglepő, lévén képviselő úr maga is érdekelt az Üllési TÉSZ-ben, sőt, komoly posztot lát el. Ennek ellenére azonban nem ez az első alkalom hogy képviselő úr ellenzi a TÉSZ bárminemű támogatását, elég csak visszagondolni 2007-re amikor is a polgármester asszony által beterjesztett gazdasági koncepcióban még szerepelt a szövetkezet létrehozásának támogatása, azonban Ön már akkor is "elmeszelte" ezt azzal az "egyszerű" indokkal hogy már "késő" TÉSZ-t alakítani. Úgy látszik ezen témában nem vagyunk egy állásponton, de említhetném a CSA-t is akár...

Le kellene már szokni arról hogy pár ember egy zárt szobában eldönti a fejlesztések menetét, jó lenne végre bevonni a lakosságot is ezekbe a döntésekbe, azonban láthatóan anno és most is ez rajtam kívül a testületnek nem érdeke - mint ahogy Önnek sem. Már többször javasoltam hogy tegyük fel Ruzsa internetes oldalára az előterjesztéseket az ülés előtt - hogy ne kelljen bemennie az érdeklődő lakosoknak személyesen - azonban ez ellen pont Ön érvelt a leghangosabban - olyan érvekkel amik finomat szólva is antidemokratikusak -, ezért kicsit ellentmondónak tartom hogy most Ön arról beszél hogy tájékoztatni szeretné a lakosságot. A válasz egyszerű, képviselő úrnak kellemetlen hogy a lakosok kérdezgetik hogy miért nem támogatta a TÉSZ-t. Ha a képviselő úrnak ez kényelmetlen - maga az az egyszerű tény hogy kérdéseket intéznek hozzá és esetleg magyarázatot várnak bizonyos döntéseire - akkor nem tudom minek vállalta a képviselőséget! Ez az képviselői munka felelőssége, vállalni a döntéseinkért a felelősséget, tegye meg Ön is!

Érdekes hogy az érvek közül legtöbbször az hangzik el hogy "erre már késő", "pénzbe kerül". Természetesen vannak anyagi vonzatai, hogyne lennének. Persze hogy vannak infrastrukturális szükségletei, hogyne lennének! Hogy egy egyszerű példával éljek: ha az ember lekési a reggeli buszt, még mindig eljöhet a következő járattal. Lehet hogy nem fog elsőnek beérni, de legalább beér. Ha mi elzárkózunk a fejlesztésektől, attól hogy segítsük a gazdálkodókat, akkor sosem lesz lehetőségünk hogy utolérjük magunkat! Nem az Üllési TÉSZ-t kell utolérni hanem saját magunkat! Javaslom képviselő úrnak a közgazdaságtan alapjait hiszen azzal hogy nem támogatjuk a termelőket több pénzt vesztünk mint ha azokat a pénzeket támogatásra fordítanánk és később megtérülnének. Egy önkormányzatnak a bevételeit főként a település gazdasági helyzete határozza meg. Azok a forintok melyeket a gazdaság élénkítésére költenénk többszörösen megtérülnének - és itt nem a látványfejlesztésekről beszélek. Fel kellene már ébredni abból a kényelmes "álomból" hogy ez "nem az önkormányzat feladata"! Részt kellene végre vállalni a település fejlesztésében és nem pedig megvédeni és megérvelni hogy miért "nem tudunk tenni érte"!
Én jogosan hárítom a testületre a felelősséget, mivel a testület döntött úgy hogy nem támogatja a TÉSZ - és sok más - felmérésének - nem egyből a létrehozásának - a lehetőségét sem! Ezek tények, meg kell nézni a jegyzőkönyveket, abban is jól láthatók.

Azon kijelentését hogy én vállaltam a TÉSZ-t megint csak kiforgatja. Én azt vállaltam hogy a testületben támogatom a TÉSZ-t, mint ahogy sok más ügyet is - mindeddig sajnos nem az elvárt sikerrel. Felhívnám képviselő úr figyelmét arra a tényre is hogy a testületi üléseken mi döntéseket hozunk és nem pedig megvalósítjuk azokat. Nem a képviselő úr fogja felújítani a művelődési házat sem, mint ahogy egy TÉSZ támogatása esetében sem várnánk hogy jómagam - vagy más képviselő - vagy Ön lesz majd az elnöke. Remélem ezt a képzavart el tudja oszlatni magában és mint felelős képviselő képes lesz a testületi üléseken folytatni a munkát, meghozni a döntéseket és olyan fejlesztéseket támogatni melyek valóban Ruzsa érdeke - és nem pedig egy szűk csoporté.

Tisztelettel,
Tatár Gábor
@Haladásért!!: Kedves posztoló! Ez egy LEHETŐSÉG LENNE, nem kell belépni csak azért, mert ruzsai lakos...Ön belépett egy TÉSZ-be, szíve joga, sok sikert hozzá, de akkor a ruzsaiak már ne lépjenek be sehová, ahol védik az érdekeiket, mert...mert...öö...öö...csak...na, ne és kész!

@"Bálint Mátyás": az Ön személyes véleménye akkor mi is? Vagy ez lenne az? Ha igen, akkor távlati terveket hiányolok, ugyanis azt már halottam, mi nem kell, de akkor mi kell?
Ráadásul, hogy kereskedő családok alapítják a TÉSZ-t, ahogy Ön írja az üllési kapcsán, pont a lényeg marad el, vagyis az érdekképviselet, a termelők érdeke a kereskedőkével szemben!
@Bálint Mátyás: Még a leginkább megszorításokkal terhelt időkben is a fejlődést kell szem előtt tartani, megnézni a település lehetőségeit és apránként fejleszteni, nem pedig hagyni az állóvizet pangani és szájat tépni a testületi gyűléseken. Fontos a kritika, hogy lehúzza a földre az álmaiban szárnyaló képviselőtársat, de úgy érzem, az építő kritikában mindig benne foglaltatik a javaslat, a tanácsadás. Ezt az Ön posztjából nagyban hiányolom. Nem beszélve arról, hogy az Ön által említett nagyáruházi eladás mérhetetlen energiapazarlás a helybéli forgalmazással szemben. Természetesen idővel rá lesznek kényszerülve a helyi forgalmazásra a növekvő olajárak és rohamosan fogyó készletek mellett, ajánlom, hogy már most álljanak neki és gondolkozzanak!
T. Tatár úr!
A település honlapján olvasható jegyzőkönyvek sokszor kiütötték számomra a biztosítékot. Most, hogy tudatta a képviselőkkel, hogy február 16. óta az LMP képviselője, ez még inkább!
Nem gondolja komolyan, hogy ezt az információt kicsit hamarabb is meg lehetett volna szellőztetnie, miszerint nem is annyira független? Ezek után nem is feltételek nélkül állja meg a helyét, hogy Ön senkinek nem az embere.
Az LMP-nek tagja akkor lehet valaki, ha legalább 120 napja tevékenykedik a pártot segítve, de ez még nem jelenti azt, hogy képviselője is lehet. Ön valószínűleg már a választási kampányban vagy jóval előtte komoly lépéseket tett afelé, hogy az LMP képviselője lehessen, mégis függetlenként kampányolt.
Az egyik kommentben írt szentkoronás fagyi ferde kereszttel eléggé leírja saját szintjét.
Az pedig, hogy értelmiségi, de a főiskolát a kevés időre hivatkozva nem tudta befejezni, több, mint lol.
Jah, és ha értelmiségi! A blogjának címe helyesen: Tatár Gábor ruzsai képviselő blogja
Ne gondolja, hogy egy ekkora településen ész nélkül, nagyfiút játszva lehet demagóg dumával játszani a képviselőt egy pestről a faluba tévedt emberként.
Ébredjen fel! Ez nem liberális vidék! Itt az emberek keményen megdolgoznak, hogy "életben maradjanak". Itt tettekre van szükség, nem dumára. Főleg nem liberális politikára.
egy választó
@egyválasztópolgár: T. egyválasztópolgár!

Örülök hogy ilyen mélyrehatóan tanulmányozta az LMP szabályzatát:) Az ön által említett 120 nap egy 90 napos (segítő tag) és egy 30 napos (tagjelölt) részből tevődik össze. Ez a párttagságra vonatkozik. Az hogy valaki LMP-s képviselő-e az ettől független, ahogy azt Ön is jól sejti. Azaz lehet valaki pártag és független képviselő, vagy pedig LMP-s képviselő de nem párttag. Képviselőt az LMP területi szervezetének kell elfogadnia, függetlenül attól hogy az illető párttag-e vagy sem.
Az elmélet után következzen a valóság: október 20-án jelentkeztem az LMP-be segítői tagnak, azaz a választások után! Korábban is szimpatizáltam már az LMP-vel, ezt a választásokkor is megmondtam őszintén bárkinek aki érdeklődött a pártszimpátiám miatt (sőt korábbi blog bejegyzésemben írtam is róla), azonban mivel akkor még nem voltam az LMP-vel hivatalos kapcsolatban ezért ezt nem is tüntettem fel - mert egyszerűen nem volt mit, a választáson nincs olyan rublika hogy "pártszimpátia". A választásokkor tehát megkerestem a megyei LMP szervezetet, gondolkoztam rajta hogy LMP-s képviselőként indulok, azonban ezt a párt szabályai sem nem tették lehetővé, mivel az LMP egyik alap stratégiája hogy csak olyan képviseilőt fogad el - vesz a nevére - akit megismert, értékszemléletével azonosulni tud. Erre kell a több hónap. Mivel én a választások előtt pár héttel döntöttem csak el hogy indulok, ezért erre lehetőség sem nem volt, függetlenként indultam. A választások után felvettem a kapcsolatot az LMP-vel és segítő tagja lettem a szervezetnek. A segítői tagság alatt megismertük egymást - én és az LMP - és ez késztetett arra hogy februárban jelöltessem magam tagnak, illetve kértem a pártot hogy ismerjen el képviselőjének melyet meg is tett. A párttal kapcsolatban pedig írok majd egy teljes bejegyzést, melyben leírom hogy miért hoztam eme döntéseket. Az LMP-nek megvan a külön "vidéki vonala" is, senki sem akar Ruzsára liberális politikát/irányokat ráerőltetni. Jó döntésnek tartom döntésemet, mert hiszem hogy az LMP révén többet tehetek Ruzsáért.

A szentkoronás fagylaltot nem tudom hova tenni, kérem ezt fejtse ki bővebben.

Nem értem mi a vicces abban hogy valaki nem tudja befejezni a főiskolát mert a munkahelye ezt nem teszi lehetővé. Pesten el kellett döntenem: vagy dolgozok vagy tanulok (mint sokan mások azokban az időkben kik vidékről jöttek). Akkoriban nem 8 órában dolgoztam hanem 12-14 és heti 6-7 napot, ha szerencsés önnek ezt nem kell (vagy kellett) megtapasztalnia. Én is azért dolgoztam hogy "életben maradjak", higgye el át tudom érezni! Most már elmondhatom magamról hogy azon kevés "szerencsések" közé tartozok, akik a tudásuk és referenciáik révén nem kell hogy papírral is bizonyítsák alkalmasságukat. Ezek mellett gondolkozok rajta hogy ha időm engedi befejezem a főiskolát, de most inkább szánom időmet a ruzsai közügyekre mint hogy megszerezzek egy papírt.

Én nem érzem hogy bármikor is játszottam volna a "nagyfiút", és főleg nem mondtam "demagóg dumákat" és mindig "eszemnél" voltam. Minden amit mondtam ugyanolyan komolyan gondolom most is mint amikor mondtam. Másodszor: nem tévedtem a faluba, hanem céltudatosan jöttünk, és itt élünk immár a családommal. Harmadszor pedig: egyetértünk, tettekre van szükség, ha a jegyzőkönyveket annyira lelkesen olvassa mint mondja akkor nem értem miért nem látja hogy a tetteknek nem én, hanem más képviselő(k) a kerékkötői, illetve ha Ön is hisz a tettekben akkor jöjjön el az ülésekre legközelebb és ne csak beszéljen róla, legyen aktív részese a helyi közügynek, tegyen is érte! Nem csak négyévente kell egy kicsit "belefolyni" a helyi közügyekbe...
T. Tatár úr!

Az LMP-s szövege jól hangzik annak, aki nem ért a nagypolitikához... de engem ezzel a demagóg dumával nem tud megetetni.

A fagyival kapcsolatban:
2011.01.28. 17:42:31
@Tatár Gábor: Viccet félretéve lehet, hogy egy szokatlan módszerrel próbálom megértetni Fehér Dániellel a klasszikus webes avatárok szükségességét. Csak legyen ott. :)

Tényleg, csináljunk ilyen 100% magyar fagyiskocsit a nyáron. Lesz turul vére, Atilla nyila, meg szentkorona fagyi olyan kis kereszttel a tetején. :)

A főiskolás ügy azért lol, mert értelmiséginek vallja magát.

Azzal Ön is tisztában van, hogy átlagpolgárnak elég komoly keretek között van lehetősége hozzászólni egyes előterjesztésekhez. Persze ezt SZMSZ szabályozza. A közügyekben jobban benne vagyok, mint gondolná, T. Tatár úr!

lol
@egyválasztópolgár: Kedves egyválasztópolgár!

1. ne haragudjon de ezen csak nevetni tudok :) a fagyiskocsit egy másik hozzászóló írta, nem én. Ő is csak viccnek szánta, kérem legközelebb jobban nézze meg hogy a nevem azért van mellette mert nekem írták és nem azért mert én írtam :) Ha idéz, idézzen helyesen!

2. Örülök hogy ennyire jártas a nagypolitikában, jó tudni hogy Ruzsán eggyel több nagypolitikában jártas ember van így már Önnel! Azonban biztos benne hogy a médián keresztül Ön tisztában van az LMP-vel? hiszen azt jegyezzük meg hogy az LMP-ből elég kevés jön át a médián... mivel senem kormánypárt és "megvett" mádiája sincsen. De ha ön jártas a nagypolitikában akkor ezzel tisztában kellene lennie... bár ha abból indulok ki hogy önnek a liberális ellenérv jutott csak eszébe, akkor erősen kétlem.

3. Értelmiségi definíciójához javaslom például: hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rtelmis%C3%A9g

4. Igen valóban hozzá tud szólni, de azon vitatkoznék hogy milyen minőségben és milyen feltételekkel. Ugyan, komolyan, csak nem gondolja hogy a potenciális hozzászólok elmennek és elmondják a véleményüket egy olyan kis faluban ahol még a választási fórumon is alá kellett írni a jelölteknek a kérdéseket? vagy ahol a polgármester megtiltja a hangfelvétel készítését? vagy ahol cenzúráznak? legyünk realisták, ez egy kis falu, nem fog megszólalni szinte senki mert FÉLNEK az emberek hogy abból káruk lesz... és én ezt azért tudom mert megkeresnek ezzel az emberek és magam is látom... na ez már nem LOL ugye? egyébként pedig tudományosan vizsgálva a testületi üléseken kívül fókuszcsoportos kutatások lennének az igazán megfelelőek bizonyos esetekben, de én már annak is örülnék hogy ha nem csak a feleségem és a nővérem járna az ülésekre általában...

az SZMSZ-ről meg annyit mondanék hogy annyira "demokratikus" hogy a képviselőknek nincs joga előterjesztést benyújtani...

ráadás: a "lol"-t nagybetűvel írjuk mivlehogy rövidítés, LOL :)
Nem ide tartozik, de láttam, mit művelt nagyszerű vezetőnk sleppje a falunapon, csak gratulálni tudok! Eddig sem tételeztem fel túl sok észt róluk, de ezzel még magukat is alulmúlták! Csak így tovább!
@PessziMisi: Engem is meglepett a dolog. A történteket akkor és most sem tartom elfogadhatónak. Elfogadhatatlan hogy bizonyos emberek milyen eszközöket engednek meg maguknak... a minimális toleranciát sem éreztem, sajnos a későbbiekben sem sikerült megtalálni a közös hangot - bízom benne hogy a jövőben ez változni fog.
@Tatár Gábor: Mesélnétek erről kicsit bővebben? Sajnos nincsen posztolás február óta és érdekelne, hogy mi folyik Rúzsán.
süti beállítások módosítása