HTML

Tatár Gábor Ruzsai képviselő blogja

Köszönet a Ruzsai embereknek hogy bizalmukkal megtiszteltek és mint képviselő munkálkodhatok községünk fejlődésén! Köszönöm mindenkinek!

Friss topikok

2010.10.10. 09:08

Az első lépések

Kedves Olvasóim,

 

Az elmúlt napokban hál-istennek sok teendőm volt, sok helyre kaptam meghívást kötetlen beszélgetésekre, azaz Önök segítenek hogy jobban megismerjem helyzetünket és hogy ki milyen fontos teendőket lát községünkben. Tiszteletem tehettem a Ruzsai Tűzoltóságnál is, megismerve azokat a bátor embereket akik nap mint nap segítenek ha nagy a baj, saját testi épségük kockáztatásával.

 

Arról is hagy írjak pár szót hogy kezdeményezem két nonprofit civil szervezet- azaz egyesület megalapítását, most ezek létrehozásában fáradozunk mindazokkal akik segítenek benne, hogy mihamarabb elkezdhessék működésüket.

 

Az első ezek közül a lakossági pályáztatásért lesz felelős, azaz feladata lesz a pályázatok felkutatása, a teljes lakosság informálása, megírásában/benyújtásában és kivitelezésben aktív közreműködés. Lehetőséget fog nyújtani hogy végre széles körben kihasználhassuk az olyan pályázati pénzeket mint akár a lakás korszerűsítés, felújítás, hőszigetelés vagy akár a korszerű megújuló energián alapuló fejlesztések (például a napenergia). Azaz minden olyan lehetőség melyre pályázni lehet lakossági szinten. Ez a szervezet számtalan előnyt fog biztosítani a falunak, hiszen amellett hogy az emberek pénzt takarítanak meg, a helyi vállalkozások is plusz munkához juthatnak ezáltal. Sajnos sokan nem tudják hogy mi is az a pályázat, hogyan kell pályázni és hogy milyen sok pénzt takaríthatnak meg ezáltal, ezért is fontos hogy most közösen összefogja létrehozzuk ezt az egyesületet mely biztosan jó szolgálatot fog tenni falunknak.

 

A másik egyesület egy nagyon nagy hiányt fog pótolni a falu életében. Ez a hiány mégpedig nem más mint egy olyan fórum-egyesület ahol mindazok összejöhetnek akik szeretnének részt venni a falu fejlődősében azáltal hogy olyan ötleteik, elképzeléseik vannak melyek megvalósítása hasznot jelenthet mindannyiunk számára. Az önkormányzat jelenleg üzemeltetett ötletládája lássuk be nem elégséges. Szükséges az ötletek megbeszélése olyan társaságban akik szeretnék elősegíteni a fejlődést, hiszen a vitatkozás (pozitív vita) viszi közelebb a feleket az igazsághoz. Bárkinek lehet egy jó ötlete, azonban fontos hogy azt kicsit részletesebben ki is kell dolgozni, végig kell gondolni, átbeszélni. Közösen, együtt előrébb juthatunk!

 

Mindkét egyesülethez keressük még azokat akik aktívan részt tudnának vállalni azok működésében, akár azt is vállalják hogy alapító tagjai lesznek.

 

Legyen egy a célunk!

Tatár Gábor képviselő

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tatargabor.blog.hu/api/trackback/id/tr192359473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása